Opiskelut siis pyörähtivät viime viikonloppuna käyntiin.
Tästä eteenpäin suoritan käyttäytymistieteellisiä opintoja Koirakoulu Visiossa tarkoituksenani: syventää teoreettista tietouttani koiran käyttäytymisestä ja kouluttamisesta, työskennellä käytännössä monipuolisten ja haastavien tilanteiden parissa ja lopulta valmistua hyväksytysti koulutusohjaajaksi. Opiskelu siis tulee olemaan teorian lisäksi hommia koirien ja koulutustilanteiden kanssa. Eli täsmälleen sitä, mihin minun intohimoni kohdistuu ja mitä minä haluan elämälläni tehdä.

Vision koulutus alkoi tehokkaalla luentoviikonlopulla. Meidän luennoitsijana toimii teoriavaiheen ajan Tommy Wiren. Lauantaina luennolla istuttiinkin kuusi tuntia ja sunnuntainan viisi tuntia. Aiheet oli kuitenkin todella kiinnostavia ja ne käytiin läpi hyvin, joten päivät eivät tuntuneet mitenkään puuduttavilta. Tommy on luennoitsijana juuri niin tasokas kuin kuvittelinkin. Tommyhan näkyy sekä TV:ssä että kouluttaa muutenkin työkseen.

Koulutuspaikkana meillä on Tikkurila. Koulumatkat taittuu siis omalla autolla, julkisilla paikalle meno olisi jo selviytymiskertomus. Kiva opetella ajamaan uutta reittiä ja saada rutiinia ajamiseen. Meidän koulutusryhmän kokoa minä hämmästyin, meitä oli reilu parikymmentä jopa. Varsin kivanoloinen porukka, peräti kaksi miestäkin.

Joo, nyt on sitten vuorossa itsenäistä teorian sisäistämistä ja verkko-opintoja. Luentoviikonloput jatkuvat myös, mutta seuraavaksi on tuntuvaa käytäntöä. Minä ilmoittauduin Baileyn kanssa sunnuntain treeniryhmään, joka järjestetään Nurmijärvellä. Lauantait kun tuppasivat jo olemaan usein täynnä muita koirahommia Baileyn kanssa tai muita menoja.

Ja muuta sitten.
Tänään ohjelmaan on kuulunut siivousta ja koiran lenkittämistä. Siivouksen ja tietokonehommien takia Baileyllä taitaa olla tänään vähän niin kuin vapaapäivä, kun muuten sen kanssa on treenistelty joka päivä aina jotain pientä. Työn alla on ehdollistaa Bailey kunnolla naksuttimeen. Myös näyttelykäyttäytyminen, eli rauhallinen seisominen ja ravaaminen, käsittelyharjoitukset ja tokojutut kuuluvat arkipäiviin. Innostuinpa Vision tiloista ostamaan myös kosketuskepin, mutta kunhan nyt ensin ehdollistan tuon naksuttimen ensin. Baileyn päänmenoksi on siis meneillään kaikkea jännittävää. Ja tietysti yleistä sosiaalistamista kaupunkikoiran elämään.

Tänään olen työpaikan eli tulonlähteen toivossa soitellut koirahoitoloita läpi pääkaupunkiseudulta. Mutta tarvetta osaavalle ja oppimishaluiselle eläinihmiselle ei tunnu olevan, tai sitten ylimääräiseen palkalliseen ei ole varaa. Nyykis, millä me eletään Laurin kanssa? Meillä on ollut jo useamman kuukauden rahatilanne ihan kamala, vuokraan eikä kohta ruokaankaan ole varaa. Oikeasti en tosin haluaisi töihin, koska haluan sitoutua opiskeluun täysillä ja päästä eteenpäin, mutta jos joku työpaikka eläinalan yrityksestä löytysi, ottaisin sen mielelläni.

Tällä hetkellä olen myös todella innostunut. Alkaneet opinnot innostavat kokeilemaan oman koiran kanssa kaikenlaista ja pyrkimään pidemmälle. Mutta viimeaikaisten tapahtumien ja keskustelujen perusteella tiedossa olisi muutakin siistiä - nimittäin oma koulutusryhmä. Tuttuja ja heidän tuttujaan kokoontui yksi päivä koirapuistolle, jonne Bailey ja minäkin päädyttiin, ja selvisi, että näistä koiraihmisistä ja heidän koiristaan saisi koulutuksesta kiinnostuneen ryhmän, jolle minulla voisi olla paljonkin annettavaa. Itseasiassa ideatasolla olen treeniryhmää pyöritellyt päässä jo keväästä lähtien, mutta Tuhkan kuolema stoppasi vähäksi aikaa kaiken. Nyt idea on laitettu jälleen uudelle alulle ja minusta olisi mahtavaa päästä koulunkin ulkopuolelle ratkomaan käytännön ongelmia. Ryhmä kuitenkin tietysti koostuu tutuista ja heidän tutuista ja ainakin alkuun touhu on täysin maksutonta, koska en voi taata onnistumista tai merkittävää edistymistä. Neli- tai viisihenkinen ryhmä koirineen olisi kuitenkin jo tiedossa ja heidän lähtökohdistaan olen jo kurssisuunnitelmankin tehnyt. Katsellaan miten touhu etenee. Intoa ja kiinnostusta kumminkin löytyy kaikilta.

Mjoo, tässä tätä taas tältä erää.

Rakkaudella:
Noora