Kuten jo aiemmin pelottelin, minun vetämäni kurssitoiminta on pyörähtänyt käyntiin.

Lokakuun 1. päivä, torstaina kokoontui ensimmäinen koulutusryhmä Malmilla. 6-henkiseen joukkoon mahtui sekä tuttuja että uusia tuttavuuksia koirineen. Koirienkin valikoima oli mukavan laaja; sekarotuisia, settereitä ja spanieleita ja ikäjakaumakin koirien kesken 6 kuukautta - 3 vuotta. Monipuolinen ryhmä täynnä haasteita, mikä sen parempi. Ensimmäinen kerta venähti kouluttajan innostuneen epähuomion vuoksi peräti kaksituntiseksi ja rakennekin painottui teoria- ja puhumispuoliseksi, mutta aikaiseksi saatiin sentään muutamia tarpeellisia harjoituksia, hyviä neuvoja, innostuneita kurssilaisia ja etenkin kouluttajalle paljon, tärkeää kokemusta ja oppia.

Lokakuun 3. päivä, lauantaina tavattiinkin pienemmällä ryhmällä muutettujen ryhmäjakojen pohjalta ja saatiin tunnissa tehtyä paljon tehokkaita ja hyödyllisiä harjoituksia ja mikä parasta, koiranomistajat innostuivat ennestäänkin asiasta ja koiriensa kanssa tekemisestä. Kouluttajalle mikään ei ole palkitsevampaa kuin tehdä osuvia huomiota, joilla saadaan heti näkyviä tuloksia, hyvää mieltä ja uutta intoa tekemiseen. Toinen kerta saatiin siis onnistumaan huomattavasti ensimmäistä paremmin, kun tehtiin paljon, puhuttiin asiaa ja keskityttiin myös yksilöllisiin harjoituksiin ja neuvoihin. Tästä voidaan tehdä johtopäätös, että kouluttajakin kykenee oppimaan kokemuksen kautta ja kouluttamaan itseään eteenpäin, heh.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Siis mitä, missä, milloin?

Olen Noora Hämäri, touhuan ja harrastan oman lyhytkarvaisen hollanninpaimenkoirani Baileyn kanssa ja parhaillaan kouluttaudun Koirakoulu Visiossa koulutusohjaajaksi. Ikiaikaisen haaveen pohjalta ja opintojeni innoittamana ehdotin tutuille koulutusryhmää, joka sai innostusta osakseen ja hyvää tuulta alleen. Tällä hetkellä pyöritän ohjauksessani kahta koiraryhmää, sekä torstaisin että lauantaisin. Voin siis sanoa olevani todella onnellisessa asemassa, kun olen toteuttanut tulevaisuuden haaveeni ja aikomukseni jo ennen kuin olen valmistunutkaan opinnoistani. Tulevaisuudessa tarkoitukseni on tehdä itselleni eläimistä ammatti.

Koulutusfilosofiani on hyvin yksinkertainen. Haluan tarjota koirankoulutuksesta kiinnostuneille koiranomistajille mahdollisuuden ohjattuun toimintaan koiransa kanssa. Tähän sitten sisältyy muutakin. Minusta paras mahdollinen oppiva koira on iloinen ja onnellinen koira ja tämä on pyrkimys kursseillani. Koira, jota koulutetaan taitavasti palkiten ja vahvistaen on oppimisenhaluinen, innokas ja ilo ympäristölleen. Harjoitukset, joita käydään läpi, vahvistavat ja lisäävät luottamusta ja iloisuutta koiran ja omistajan välillä. Alkaneet kurssini suuntautuvat koirankoulutuksen ja yhteistyön alkeisiin, koiranomistajan perustietoihin ja - taitoihin. Käytäviä aiheita ovat mm. koiran motivointi ja palkitsemisen taito, hieno hihnakäyttäytyminen, aktivointi ja arkitottelevaisuus. Yhteisten aiheiden lisäksi huomioin myös yksilölliset aiheet, jotka koskettavat jokaista koiranomistajaa erikseen ja tästä syystä pidän ryhmäkoot hyvin pieninä, max. 6 koiraa per ryhmä. Nykyisin koirakursseja järjestetään paljon suurilla ryhmäkoilla ja kurssista toiseen samalla muotilla, joten koenkin yksilöllisen huomioinnin valttikortikseni.

Jatkossa tarkoitukseni on järjestää lisää kursseja kiinnostuneille ja muodostaa ryhmiä eri aiheiden ja kiinnostusten pohjalta, kykyjeni mukaan tietenkin. Lokakuu täyttyy meneillään olevasta kahdesta ryhmästä ja muista aktiviteeteistäni, joten kenties marraskuullekin on tulossa kurssitoimintaa, ainakin niille joita ei syksyn kylmä ja hämärä pysäytä. Kiinnostuksen mukaan pystyn vetämään esimerkiksi pentukursseja, arkitottelevaisuutta, koirankoulutuksen perusteita, tottelevaisuuden alkeiskursseja ja aktivointi-iltoja. Kaikki kurssit kuitenkin järjestetään kiinnostuksen ja kysynnän mukaan.
MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT KOULUTUKSESTA, OTA IHMEESSÄ YHTEYTTÄ. Alla yhteystiedot.

Syksyisin treeniterveisin:
Noora
Sähköposti: [email protected]