Reissussa rähjääntyneet
Me palattiin tänään Nuuksiosta koko poppoo. Lähdettiin eilen, oltiin yö laavulla ja tultiin tänään kotiin savuntuoksuisina. Oikeasti, ihan taivaallinen reissu. Bailey viihtyi niin paljon kuin koiranpentu nyt vain voi viihtyä, se hommaili koirajuttujaan pitkin poikin ja juoksenteli melkein koko reissun vapaana. Omistajalle on aina suunnaton ilo nähdä koiransa onnellisena. Minusta on tärkeää tarjota kasvavalle koiralle monenlaista virikettä ja luonnossa oleskelua. Tämä oli meille ensimmäinen kokemus koirasta mukana vaelluksella, kun Tuhka ei koskaan ehtinyt meidän kanssa vaeltamaan. Nuuksiossa senkin kanssa kyllä käytiin päiväretkillä. Mutta Bailey on tuleva retkikoira, sen täytyy oppia pienestä pitäen kommervenkit. Sen lisäksi, että reissu teki hyvää koiran mielenterveydelle ja keholle, se teki myös minun keholleni ja psyykkeelleni. Viime keväästä olen ruinannut jonnekin reissuun, edes yhdeksi yöksi luontoon, ja nyt pääsin. Kyllä mieli lepäsi luonnonhelmassa. Nyt jaksaa taas ihan uusin voimian katsella tätä kaupunkielämääkin.

Reissusta voi lukea tarkemman kirjoitelman Baileyn blogista, jonne kirjoitin päiväkirjatyylisen merkinnän. Lue Baileyn blogia täältä!

Koululainen
Mulla alkaa justiinsa koulu! Jee! Lauantainan Vision koulutus alkaa luentoviikonlopulla ja vihdoin ja viimein pääsen kouluttautumaan koirakouluttajaksi. Täytyy vielä kirjat hankkia ja vähän opiskeluvälineitä, mutta tästä tämä nyt lähtee. Innolla sinne ollaan rynnistämässä. Pitääkin pyytää eropaperit lukiolta, että pääsen täyspainoisesti koirahommiin.

Autoilua
Jaa, enpä ole muistanut tänne päivitellä, että ajoin inssin tuossa 4.9 ja siitä eteenpäin on ollut ajolupa oman auton ajelemiseen. Jännää sekin. Vielä on kyllä edessä kuorma-autolla sama inssi ja muutakin autokoulusäätämistä, kuten teoriakoetta ja ajotunteja kuorkilla, mutta onpahan nyt tuo B-lupa, jolla voi harjoitella ajelemaan. Harjoitusta kyllä tarvitseekin, kun henkilöautotunteja on ollut vaan 16 ja loput ovat kuorma-autolla. Niin ja kai se on pakko tunnustaa, etten päässyt inssiä ekalla läpi. Ensimmäinenkin inssi meni tosin hyvin muuten, mutta tein yhden mokan. Oltiin itiksessa autolla ja katselin vasemmalta tulevia jalankulkijoita. Sieltä oli tulossa mies, joka kuitenkin jäi odottamaan puoliväliin ja antoi mennä enkä sitten tarkistanut tilannetta toisella puolella. Oikealle oli tullut taksi suojatien viereen, jolloin siihen olisi pitänyt vetää täysi stoppi ja tarkistaa, ettei taksin takaa tullut ketään. Minä en täysin pysäyttänyt vauhtia, vaan matelin auton kanssa ja inssihän puuttui siihen ja sen takia hylättiin. Mutta toisella kertaa meni sitten hyvin läpi sentään.

Bailey saa kyytiä, kun kuskailen sitä ja ajelen sen kanssa ympäriinsä.

Näin tällä erää.
Hurlumhei terveisin:
Noora